Menu

cooklife

o gotowaniu i nie tylko

Imprezowo - sylwestrowe nadziane jaja

cooklife

62

Składniki, 24 połówki:

  • 12 ugotowanych jaj

Farsz pieczarkowy, 8 sztuk:

  • 4 rozgniecione zółtka
  • 6 dużych pieczarek
  • 0,5 szt cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • 0,5 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka natki pietruszki

Farsz łososiowy:

  • 100 g łososia wędzonego
  • 4 rozgniecione żółtka
  • 1 łyżeczka koperku
  • kilka kropli soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

Farsz sałatkowy:

  • 4 rozgniecione żółtka
  • 1/6 czerwonej papryki
  • 0,5 szt małej czerwonej cebuli
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 1 łyżka majonezu
  • 0,5 łyżeczki ketchupu
  • 0,5 łyżeczki musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Jaja ugotować, ostudzić i delikatnie obrać. Wydrążyć żółtka i białko tak, aby został rant.

Farsz pieczarkowy:

  • Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Usmażyć cebulę, wyłożyć do miski. Pieczarki smażyć, aż do odparowania wody. 
  • Wszystkie składniki razem z drobno posiekaną natką pietruszki wrzucić do jednej miski i wymieszać. 

Farsz łososiowy:

  • Łososia pokroić w kosteczkę i wymieszać z posiekanym koperkiem. Dodać pozostałe składniki, wymieszać.

Farsz Sałatkowy:

  • Paprykę pokroić w kostkę, cebulkę w jeszcze drobniejszą kosteczkę. Połączyć z kukurydzą i pozostałymi składnikami. Wymieszać.

© cooklife
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci