Menu

cooklife

o gotowaniu i nie tylko

Makaron z jabłkami i cynamonem

cooklife

571

Składniki, 1 porcja:

  • 80 g makaronu tagiatelle
  • 100 g płynnej śmietanki kremówki 30%
  • 1 jabłko
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu
  • 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie:

  • Makaron ugotować. Po ugotowaniu ostudzić.
  • Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Delikatnie podsmażać na małym ogniu przez około 8 min, pilnować aby jabłka nam się nie rozpadły. Dodać cukier wanilinowy, cynamon, całość wymieszać. Dodać makaron, śmietankę, podgrzewać razem, aż do podgrzania się makaronu. Podawać delikatnie posypane cynamonem.

© cooklife
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci