Menu

cooklife

o gotowaniu i nie tylko

Zimowa jaglanka z żurawiną i cynamonem

cooklife

55

Składniki, 1 porcja:

  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka miodu
  • żurawina suszona
  • ćwiartka jabłka

Przygotowanie:

  • Kaszę jaglaną przepłukać, aż do momentu kiedy woda będzie klarowna. Wsypać ją do rondelka i dodać mleko. Gotować na małym ogniu przez około 20 min. Kasza ma wciągnąć całe mleko. Jeżeli konsystencja będzie za gęsta, można dodać więcej mleka.
  • Ugotowaną kaszę przełożyć do miseczki, ułożyć pokrojone jabłko, posypać suszoną żurawiną. Całość polać miodem i posypać cynamonem.

Komentarze (4)

Dodaj komentarz
  • Gość: [foodmania] 78.10.239.*

    pysznie, słodko i zdrowo :)

  • Gość: [lena] *.dynamic.mm.pl

    Pyszne zimowe śniadanie:)

  • gin86

    Mmm, wygląda pysznie :)

  • cooklife

    Nie tylko pysznie wygląda ale i smakuje :) Jeszcze do pełnego zimowego efektu brakuje śniegu za oknem...

© cooklife
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci