Menu

cooklife

o gotowaniu i nie tylko

Makaron z tuńczykiem i pomidorami

cooklife


691

Składniki, 4 porcje:

  • ok 400 - 500 g tuńczyka w zalewie
  • 1000 g przecieru pomidorowego
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 500 g makaronu spaghetti
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

  • Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec smażenia dodać drobno posiekany czosnek. Dodać przecier pomidorowy, gotować na małym ogniu przez około 10 minut. 
  • Makaron ugotować.
  • Do sosu dodać przyprawy oraz odciśniętego z zalewy tuńczyka (jeżeli jest w większych kawałkach należy go pokroić).
  • Całość wymieszać z makaronem.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • malwinkanr1

    Bardzo lubię takie ekspresowe w przygotowaniu i smakowite dania :)

  • cooklife

    Obiad dla zapracowanych:) Myślę, że w 20 minut spokojnie go przygotujemy.

© cooklife
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci