Menu

cooklife

o gotowaniu i nie tylko

Surówka z kapusty kiszonej

cooklife

63

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 mała cabula czerwona
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • klika kropel soku z cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie:

  • Kiszoną kapustę przepłukać i odcisnąć od wody, pokroić.
  • Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cabulkę pokroić w drobną kosteczkę. 
  • Czosnek posiekać bardzo drobno.
  • Wszystkie składniki połączyć z sobą w dużej misce i dokładnie wymieszać. Doprawić przyprawami, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

© cooklife
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci