Menu

cooklife

o gotowaniu i nie tylko

Przyjemnie gorzkie rukolowe pesto

cooklife

80

Składniki:

  • 125 g rukoli
  • 4 łyżki słonecznika
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Na patelni zarumienić pestki słonecznika. Ostudzić i przełożyć do blendera.
  • Pozostałe składniki wrzucić do blendera i zmielić na gładką masę. 
  • Pesto podawać z makaronem lub z chlebem.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz
  • Gość: [led-ek] *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Ciekawa propozycja. Ciekaw jestem jak to smakuje. W wolny weekend przygotuje w żoną.

© cooklife
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci